今日紹介するのは、2009年9月29日に発表された簡単な研究です^^。

 

この研究では、なんとアメリカの高校生の中で、一日に必要とされるフルーツと野菜をしっかりと食べているのは10%に満たないことがわかったのです。
さらにこの2007年のデータによると、対象の高校生のうち1日の食事に3回野菜を食べているのは13%、1日に2回フルーツを食べているのは32%という結果。両方をちゃんとやっている学生は10人中1人しかいなかったそう。

 

現代っ子の食生活なので、なんとなくは想像していましたが、野菜や果物を食べている子供は明らかに少ないですね。
また、逆に何を食べているのかというところも気になります。

 

また、地域差では、特にアルカンザス、ノースカロライナ地域では平均より野菜や果物を食べている学生がすごく少なかったと言います。
逆にニューイングランド州、特にベルモンドでは数値が良かったそう。
10万人に対してのフルーツマーケットがいくつあるかの統計で、一番多かったのがニューイングランド。ニューイングランドでは自動販売機、スーパー、コンビニでもフルーツを売っているそうなので、これが結果にあらわれているのかもしれません。

 

ちなみにその他の州では、あまり学生の数をちゃんと把握できてなく、統計データが出ていませんでした。

この論文は、2007年に10万人の高校生に聞いて得たデータ「CDC(Centers for Disease Control and Prevention)より」を元にしています。

 

 

みなさんいかがですか?

もちろん日本も例外ではないと思います。
最近では、朝食にお菓子を食べるという子もいるという話を聞きます。
ますます、未来が怖い状況ですね。
なんとか変えていかねば~!

 

 

K.K.

 

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参考文献

9 in 10 High Schoolers Short on Fruits, Veggies
September 29, 2009

ATLANTA (AP) — Less than 10 percent of U.S. high school students are eating the combined recommended daily amount of fruits and vegetables, a finding that the U.S. Centers for Disease Control and Prevention called “poor” in a report Tuesday.

The report based on 2007 data found that only 13 percent of U.S. high school students get at least three servings of vegetables a day and just 32 percent get two servings of fruit. Less than 1 in 10 get enough of both combined.

Some states — including Arkansas and North Carolina — were significantly below those averages. But some New England states, particularly Vermont, were notably better.

The CDC said the report was the first to give such detailed information on adolescents’ fruit and vegetable consumption. The information comes from a national survey of about 100,000 high school students in 2007.

CDC officials said the findings indicate a disheartening gap between how people should be eating and what they’re actually doing in an era of rampant obesity.

Federal nutrition goals for 2010 call for at least 75 percent of Americans to eat two servings of fruit each day and at least 50 percent to eat three vegetable servings.

“This is a call for states, communities, schools and families to support increased fruit and vegetable consumption,” said Heidi Blanck, a CDC senior scientist who worked on the report.

The CDC also released data on a survey of adults. It found fruit and vegetable consumption was basically unchanged from when a similar survey was done in 2005: About 27 percent got at least three servings of vegetables a day, and 33 percent got two servings of fruit.

People who participated in the survey were asked, essentially, how many times a day they had fruit or vegetables. Fruit juice counted but pieces of fruit are considered preferable, because they’re more filling alternatives to fatty, processed snacks, Blanck said.

Vermont and other states that had higher rates of fruit and vegetable consumption also have more farmers markets per 100,000 people than the national average. And schools in those states were more likely to stock pieces of fruit in vending machines or at snack shops, Blanck said.

The report did not have numbers for every state. For twelve of them, high schooler survey samples were not considered large enough to provide a statistically reliable number.

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